Bli professionell kock med internationell examen – vid Genèvesjöns vackra strand

Vill du satsa på en karriär inom det kulinariska området? Culinary Arts Academy Switzerland i Le Bouveret, nära Montreux, erbjuder ett treårigt utbildningsprogram som kombinerar praktiskt köksarbete med affärskunskap. Här utvecklar du de färdigheter som krävs för att lyckas både i köket och som entreprenör.

Utbildningen ger dig en gedigen grund i klassiska matlagningstekniker, med särskilt fokus på det franska och italienska köket. Samtidigt får du teoretiska verktyg som gör dig redo att arbeta på hög nivå – eller starta något eget – i den internationella restaurangvärlden.

Utbildningen ges i Le Bouvret utanför Montreux, som ligger i den fransktalande delen av Schweiz. Boende, mat, hälsoförsäkring ingår i priset under din tid på skolan. All undervisning sker på engelska. Utbildningen kan finansieras med studielån från CSN.

Vill du veta mer?

Culinary Arts Academy Switzerland är rankad som den bästa kockskolan i Schweiz, och en av de bästa i världen. Lärarna är förstås själva stjärnkockar, miljön är fantastisk, toppmoderna klassrum samt utrustning, och vi erbjuder betald praktik på de bästa restaurangerna/hotellen i världen.

Våra erfarna kockinstruktörer kommer att demonstrera tekniker och ge dig vägledning som du omsätter till nya färdigheter. Även om ett kök är en disciplinerad miljö, förblir undervisningsstilen ytterst tillgänglig och lättsam. Vi erbjuder en stabil grund och mer därtill, för att utveckla din kärlek till matlagning, och leda dig vidare i karriären!

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss nedan för personlig vägledning så kan vi gå igenom dina förutsättningar mer i detalj.

Behöver du vägledning?

Kursplan

Detta internationella treåriga program kombinerar klassisk matlagning med gastronomisk innovation och affärskompetens. Studierna sker i Le Bouveret och Brig, och varje studieår inkluderar en sex månader lång praktik i Schweiz eller utomlands.

  1. År 1 – Bygg din grund. Plats: Le Bouveret
    1. Under det första året fokuserar du på att utveckla grundläggande tekniker inom klassisk matlagning, livsmedelssäkerhet och europeisk gastronomi. Du introduceras även till bageri och konditori, näringslära samt kulturell förståelse för smakens utveckling. Språkundervisning i franska eller tyska ingår.
    2. I slutet av året genomför du en praktik på 6 månader, där du får tillämpa dina kunskaper i en professionell miljö.
    3. Efter avslutat första år erhåller du ett Swiss Grand Diploma in Culinary Arts.
  2. År 2 – Förfina ditt hantverk. Plats: Le Bouveret
    1. Det andra året fördjupar dina färdigheter inom fine dining, service, ledarskap och gastronomisk innovation. Du studerar vin, mixologi och chokladkonst, bland annat i samarbete med Ritz Paris. Du arbetar också med produktutveckling och tillämpad forskning kopplat till kulinariska trender.
    2. Även detta år avslutas med en praktik på 6 månader, där du får fördjupa dina färdigheter i verkliga kök och restaurangmiljöer.
    3. Efter avslutat andra år erhåller du ett Swiss Higher Diploma in Culinary Arts.
  3. År 3 – Ta ledningen. Plats: Brig
    1. Det tredje året fokuserar på affärsmässighet och ledarskap. Du lär dig att skapa och presentera affärsplaner, arbeta med kulinarisk turism, marknadsföring och finansiell planering. Du får även kunskap om restaurangdesign och strategisk ledning i mat- och dryckessektorn.
    2. Sista terminen avslutas med en praktik på 6 månader, som fungerar som språngbräda ut i yrkeslivet.
    3. Efter avslutat tredje år erhåller du din Kandidatexamen i Kulinarisk Konst.

Internationell praktik och karriär

Våra studenter gör minst två praktikperioder som i de flesta fall kommer med en lön från arbetsgivaren och görs på förstklassiga restauranger eller hotell i Schweiz eller globalt. På campus finns en karriäravdelning som är dedikerad till att hjälpa alla studenter med hela processen kring praktik, karriärplanering och jobbförberedelser.

Ansökningsprocess

Vi hjälper varje student med individuell vägledning genom hela ansökningsprocessen, CSN och övriga praktiska förberedelser inför studiestarten. För att ansöka till kockutbildningen behövs ett CV, Motivationsbrev samt intyg från tidigare studier. Att studenten har en genuin passion för ämnet är det viktigaste för oss!

Kontakta oss