En smakfull framtid

Följ din passion för livets sötare njutningar och lär dig bemästra den eleganta konsten inom konditori, choklad och bageri.

Välkommen till ett program som kombinerar gedigen teori med praktisk erfarenhet, där du utvecklar både hantverksskicklighet och kreativitet i bakkonstens värld.

Kandidatutbildningen ges i charmiga Luzern, Schweiz, och inkluderar boende, måltider samt försäkringar. Dessutom är utbildningen CSN-berättigad. Första året innehåller även en garanterad, betald praktik i Schweiz – en perfekt start på din framtida karriär.

Från konfektyr till perfektion

Upptäck hemligheterna med att skapa läckra tårtor och bakverk, samtidigt som du fördjupar dig i den hantverksmässiga traditionen med bröd- och croissanttillverkning och chokladkonst Vårt program går utöver bakkonsten och säkerställer att du också förvärvar väsentliga färdigheter i kulinariska grunder, livsmedelssäkerhet, näring och akademiska studiefärdigheter.

Mot slutet av denna utbildning kommer du inte bara att ha finslipade konditorikunskaper utan också en djup förståelse för tekniken bakom chokladtillverkning och bakning. Med nyfunnen kreativitet och precision är du väl utrustad för att inleda en givande karriär inom detta specialiserade hantverk.

Kontakta oss

Struktur

  1. År 1 – Internationellt diplom

    1. Teori och praktik i grundläggande klassisk konditorikonst, europeiska bakverk, grundläggande chokladkonst, näringslära, livsmedelssäkerhet m.m. Språk:franska och tyska.
    2. Praktik: 4–6 månader i Schweiz (garanterad och betald ca 30.000 SEK/mån).
  2. År 2 – Avancerat internationellt diplom

    1. Teori och praktik med glass och desserter, avancerade chokladpraliner, petit fours & petit gâteaux, entremets tårtor, konstnärlig presentation, cateringverksamhet samt företagsledning, kostnadshantering, arbetsledning m.m. Språk:franska och tyska.
    2. Praktik: 4-6 månader i Schweiz eller internationellt (betald)
  3. År 3 – Kandidatexamen
    1. Teoretiska studier i ledarskap inom kulinarisk verksamhet, kreativitet och entreprenörskap, food service management, utveckling av nya livsmedelsprodukter m.m.
    2. Praktik: 4-6 månader i Schweiz eller internationellt (betald)

Kontakta oss för priser och detaljerad studieplan.

Antagningskrav

  • Minst 17 års ålder
  • Gymnasieexamen eller motsvarande
  • IELTS 5.0-nivå eller motsvarande
  • För dem som inte uppfyller kraven på engelska erbjuder vi en intensivkurs som är utformad för att studenterna ska kunna förbättra sina språkkunskaper.

Är du redo att hänge dig åt din passion för konditori och bakning? Kom till oss och ta det första steget mot en framgångsrik framtid.

Behöver du mer info?